totalt - denna månad - denna vecka - totalt i dag - online

6 nov. 2010

Fotboll i november

Det var nog inte helt genomtänkt det där med fotboll i november. Imorse när jag vaknade var det 8 minus och imorgon spelas sista omgången i allsvenskan.
Alla som skall till Stockholm Stadion bör nog klä sig ordentligt i mössa, dunjacka och termobyxor och de i publiken bör nog ta på sig lite extra.

Anledningen var ju fotbolls-VM. Ett VM som Sverige inte ens var med men lik förbannat var det uppehåll i Allsvenskan under nästa tre månader. Dessa tre månader som är Sverige i högform. Grönt gräs, sol och ljumma vindar som är som gjort för fotboll.

Istället var det visst en målvakt som kanske skulle kunna ta en plats som tredjemålvakt i Danmark och en grönvit kille från Uruguay som spelade för Gnaget som oxå kanske skulle få spela fast han försvann visst från Allsvenskan innan det blev VM.
Två spelare som gjorde att alla måste pausa.
En paus som tvingade fram fotboll på urusla åkerliknande planer och det kanske inte är så konstigt att det är Malmö och HIF som just nu gör upp om guldet. Där finns förutsättningarna för schyssta planer lite längre än i övriga Sverige.

Så fotbollförbundet får nog tänka om i dessa fall om det inte är så att Sverige går till slutspleet så klart.
Fast hur många allsvenska spelare platsar i landslaget?

Inga kommentarer: