totalt - denna månad - denna vecka - totalt i dag - online

10 apr. 2011

Djurgårdare, och stolt över det.

Allsvenskan är igång och det hela började med ett hett derby som nästan drog 30 000 till Råsunda. Som vanligt blev det lite stökigt och bengaler och rökbomber brändes av och genast så började det pratas om att de är så typiskt för ett derby.
Som fotbollssupporter och framför allt som supporter till något av Stockholmslagen blir man ibland automatiskt en huligan. Tor mig, fotboll och Djurgården ligger mig varmt om hjärtat men jag har aldrig brännt av en bengal, kastat mynt eller varit i slagsmål i samband med en fotbollsmatch.

30 000 på Råsunda vid ett derby är inget ovanligt men det är några hundra som tycker att fotboll och våld hör ihop som gör att alla med blått/blått, svart/gult eller grön/vitt hjärta får skämmas. 
Idioter kommer alltid att finnas och dessa några hundra som kallar sig fans och ser en fotbollsmatch som sin egna personliga fightclub är svåra att få bort för det kommer alltid nya efter det och som vanligt är det några få som förstör för många.

Så till alla som tycker att samtliga fotbollssupportrar borde låsas in kanske borde se helheten istället. Det finns ingen som dömer ut samtliga bilförare för att man ser några som åkt fast vid en fartkontroll.
Till oss som hejar på en Stockholms klubb. Var stolt över ert lag och supportrar och tyck synd om de som har mage att kalla sig fans.