totalt - denna månad - denna vecka - totalt i dag - online

19 maj 2009

Gamla uttryck på 2000-talet.

Vad skulle kunda hända om man tog lite gamla svenska uttryck och fraser och gjorde deras innebörd lite mer 2000-talig.

Som att om man har gröna fingrar inte längre betydde att man var bra på trädgård och blommor och sånt utan helt enkelt en hejare på Excel.
Att bita i det sura äpplet skulle kunna skrivas om från att "ta de negativa konsekvenserna av en handling" till att den nya killen får ta Mac:en som ingen förstår sig på tills hans nya PC kommer.

Ha en räv bakom örat betyder inte längre att man är en oärlig typ utan helt enkelt väljer Firefox framför Explorer och den svagaste länken i kedjan är den personen som aldrig skickar vidare mailet där det klart och tydligt står att olycka kommer att drabba dig om du inte skickar det vidare till minst fem personer.

När man faller med flaggan i topp så betydde ju det att man gjorde sitt bästa in i det sista fast det inte riktigt räckte till. På 2000:talet så kan det bli -Wohooo, windows startade i dag oxå och vem pekar idag med hela handen. Det är ju bara ett finger på en "pekare".

Vända på varje sten betyder att undersöka något väldigt noggrant men nu betyder det att man vänder på fyrkantiga stenar så att dom passa fint in i Tetrisplanen och se mellan fingrarna var tidigare att bortse från något som egentligen är felaktigt men nu gör man det när man tittar på den där Youtube länken som din knäppa splatterfilms älskande polare skickade.

Det finns säker massor med fler exempel. Lägg in era i kommentarerna.

1 kommentar:

Christian sa...

"Att få sina fiskar varma" är ett flera hundra år gammalt uttryck som McDonalds nu anammat när dom erbjuder McFish... eller?