totalt - denna månad - denna vecka - totalt i dag - online

10 juni 2009

Twin Peaks fällan

Igår tog jag ett beslut. Vi återkommer till det och börjar med bakgrunden.
För de flesta kommer väl ihåg Twin Peaks. En briljant tv-serie där FBI agenten Dale Cooper skulle utreda mordet på Laura Palmer (världens vackraste lik) i den idylliska småstaden Twin Peaks.
Det var väl i veckor som vi alla undrade vem som gjort det och till slut kom det fram att det var hennes egen far.

Allt hade nu varit frid och fröjd om inte Hollywood ville mjölka ut lite till av denna serie och året efter kommer ytterligare några avsnitt. Avsnitt som inte borde sett dagen ljus. Det var allt möjligt från bakåttalande dvärgar i drömmar, jättar i samma dröm. Mycket suspekta spelkort och korthus samt en general som kidnappas av aliens.
Inte helt lyckat med andra ord och man visste inte om man skulle skratta eller gråta. Så serien kommer man inte ihåg för de första avsnitten utan för den flippade fortsättningen och det känns lite tråkigt för det var ju sååååååå bra.

Så lärde sig Hollwood ingenting då. Näpp inte ett smack.
Akriv X fortsatte fast att Fox Mulder inte var med och det var liksom han som var Arkiv X. Ödlorna i V kom tillbaka till jorden fast vi spridit ut allt det där giftet för att hålla dom borta.
Har skall tilläggas att V kom före Twin Peaks så inlägget skulle lika gärna kunna heta V-fällan men ni fattar vad jag menar.

Nu förtiden känns väl Prison Break som en sådan serie för hur många fängelser kan man bryta sig ur under en livstid och så till slut LOST som borde ha slutat vid säsong två för då var det som bäst.
Så mitt beslut var igår att helt enkelt lägga ner att följa denna serie för när man flyttar öar och reser i tiden samtidigt har det spårat ur för länge sedan.

Hoppas inte Heroes går samma öde till mötes.

Inga kommentarer: