totalt - denna månad - denna vecka - totalt i dag - online

17 feb. 2010

Nytt guld!

Är ingen skidskytte-entusiast direkt men när det är OS så tittar man väl på all sport som går att se.
Så igår när herrarna stack iväg zappade jag runt mellan det och USA - Schweiz i ishockeyn och tänkte att det blir väl en ny hedersam åttondeplats.

OS funkar ju så att det bara är medaljer som räknas och kommer Björn Ferry åtta i världscupen så tycker väl alla att det är bra men när det gäller OS så kan det lika gärna vara en 43:e plats.

Efter den två första skjutningarna var han kvar på en hedersam åttondeplats men det var väl paus i hockyn så jag stannade kvar och kollade vidare.

Vid tredje skjutningen sen händer det grejjer. Övriga skjuter på allt möjligt men inte de svarta plupparna samtidigt som Ferry skjuter fullt och plötsligt ligger han tvåa bara en halvsekund efter ledande fransmannen Jay och en annan har satt sig upp i givakt från den halvliggande, halvsovande ställning som var så skön men inte längre aktuell.

Inför sista skyttet var pulsen på topp och när fransmannen börjar med bom börjar man ana att det kan bli guld.
Sen kommer missen och allt bara stannar till för där kommer Björndalen som åkt som en raket men även han skjuter på örnar och björnar i skogen bakom så svensk medalj blir det väl.
Ferry e sedan så pass taggade att han åker om fransmannen inne i straffrundan och resten av loppet var en ren defilering mot mål.

Björn Ferry har ju varit med ett tag nu men aldrig vunnit något riktigt stort så detta guld känndes väldigt välförtjänt.
Nu hoppas vi att han fortästter så och att det smittar av sig på tjejerna som plockar några guld till av bara farten.

Inga kommentarer: