totalt - denna månad - denna vecka - totalt i dag - online

3 dec. 2008

Malmö tur/retur

Gick faktiskt nästan bra att flyga idag.
Till Malmö så gick planet som det skulle och kom fram som det skulle och på det fick man en charmig inrikesflygsfrukost.

Hem var det värre.
När i checkade in fick vi reda på att planet var en halvtimme försenat och vi trodde att det berodde på att det snöade i Malmö men så var det inte. När vi klev på och hade satt oss fick vi reda på att "flygmaskinen som skulle ta oss till Arlanda blivit trasigt"
Trasig flygmaskin!! Tror han vi e fem år och säger det gulligt så vi som inte redan känner oss illa till mods på ett plan skall känna oss bättre.
Var väl tur att dom hittade felet på marken och inte sen i och för sig men ändå.

Sen blev det till att cirkla ovanför Arlanda i 20 minuter för flygledarna strulade visst lite.
Till råga på det så satt jag omringad av fem personer från Kulturrådet som bara snackade om Norén bla bla bla Dramaten bla bla bla budgetnedskärningar bla bla bla bibliotek bla bla bla.
Tack Sony Ericson för flygplansläge så man kunde koppla av med lite musik.

Väl i Malmö tog vi oss en titt på Turning Torso (Vriden Bål) och snacka om att det måste vara Sveriges coolaste byggnad.

Klicka på bilderna för att förstora dom.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att se att du har haft det bra, och kollegorna hälsar att vi alla har saknat dig och dina glada tillrop under onsdagen.

Coolt också att se Turning Torso, har faktiskt aldrig sett den i DEN vinkeln förut... (Men sen har jag ej heller varit i Malmö de senaste femton åren...)

Anonym sa...

Med 100 % säkerhet berodde inte ert cirklande över Arlanda på att "flygledarna strulade lite". Det kan MAX landa ett plan var 90:e sekund, kommer det fler plan blir det helt enkelt kö och en kö med flygplan som susar fram med 400 km/timme är ingen riktig kö i ordets rätta bemärkelse.
Flygplanen cirkulerar istället på varsin tilldelad höjd för att inte krocka med varandra.
Succesivt leds de sedan ner och in för landning.

Andy sa...

Jag återkopplade vara vad piloten meddealde oss i kabinen. Hörde ingen annan förklaring om det och jag ber om ursäkt om något tagit illa vid sig av mitt inlägg