totalt - denna månad - denna vecka - totalt i dag - online

25 jan. 2009

Hockeybloggen

Var på hockey igår för första gången på ett år. DIF mot Brynäs och just denna match börjar bli en tradition om nu två gånger kan kallas för det.
Tycker att det är skönt att man flyttat tillbaka till Hovet. 8000 på Hovet betyder fullsatt och bra stämmning men 8000 på Globen betyder halvsatt och eko, eko, eko.

För fullt var det och alla bar fram sin blå/blå hjältar.
Ja nästa alla för det var ett hörn längst ner på långsidan bestående av ett par hundra axelränder och någon på bara stolsavstånd från mig själv. Dom kallade det visst invansion men man blev inte direkt skakis över deras rasmsor.
Fast visst är det tröttsamt med alla dessa nidramsor om hur mycket man hatar och tycker illa om alla motståndare. Älska Djurgår´n istället för det vet jag att ni gör.

Matchen då.
Inte den mest välspelade även om DIF hade allmänhetens åkning långa stunder i första perioden i Brynäs zon så ville inte pucken in. En viss J-VM målvakt stod ofta i vägen och om det inte var han så var det ribban som hindra en rättvis ledning.
Så det kändes inte helt ok när Brynäs tar ledningen i andra men DIF kommer tillbaka och en junior får göra målet. Hans första i Elitserien och den glädjen gick inte att ta fel på för den höll TV-pucks klass.

Avgörandet kom när det var tre minuter kvar. Domaren Rådbjer som inte flöjtat för mycket fick plötsligt för sig att ta ut samma Brynäs kille för två grejjer och sammanlagt fyra minuter. Widing fick spelet i båset och hiva in en vattenflaska som ger honom två minuter och i spel fem mot tre kunde till slut Anger avgöra och passen från Linkan gav den poäng han behövde för att bli tidernas poängkung.

Inga kommentarer: